Το πρώτο online Talk μας με την Κλινική Ψυχολόγο και Ψυχοθεραπεύτρια Όλγα Βήχα είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία στις 16 Σεπτεμβρίου 2021.
Βιντεοσκοπημένο υλικό υπάρχει στο κανάλι μας στο YouTube όπου μπορείτε να το επισκεφθείτε και να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία . Η συζήτηση μας είχε τα εξής θέματα ανάλυσης σύμφωνα με το πως τα έχει καταγράψει η υπέροχη ψυχολόγος μας Όλγα Βήχα.
🌿Η αγάπη προς τον εαυτό μας σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον κάθε ένα από εμάς.
🌿Μπορούμε όμως να την ορίσουμε ως μια στάση απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στην ίδια μας τη ζωή. Ξεκινάμε με την προϋπόθεση ότι ήμαστε ήδη αρκετοί και άξιοι αγάπης και δεσμευόμαστε να πράττουμε με τρόπους καλούς για εμάς, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ανάγκες μας και την ευτυχία μας.
🌿Το να αγαπάει κανείς τον εαυτό του είναι εκπαιδεύσιμη ικανότητα! Αν για εμάς είναι καινούργιο χρειάζεται χρόνο, υπομονή και επιμονή μέχρι να εξοικειωθούμε μαζί του. Ένας τρόπος εκπαίδευσης είναι οι τεχνικές ενσυνειδητότητας /mindfulness.
🌿Μερικές αυστηρές προϋποθέσεις της αγάπης για τον εαυτό μας είναι τα πιο κάτω:
🍃Παρατήρηση: η διάθεση να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τον τρόπο σκέψης μας, την γλώσσα και τις λέξεις με τις οποίες μιλάμε για το βίωμα μας. Μπορούμε να αλλάξουμε μόνο όσα παρατηρούμε.
🍃Αποδοχή: Η πιο άμεση σύνδεση με την αγάπη προς τον εαυτό μας. Η διάθεση του να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είναι αυτός που είναι και αυτό να αρκεί! Αποδοχή απένταντι στα όσα δεν μπορούμε να αλλάξουμε ή ήδη συμβαίνουν έτσι ώστε να μπορούμε νηφάλια να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για εμάς!
🍃Καλοσύνη/Αυτοσυμπόνια: Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βιώνει τα δύσκολα συναισθήματα που ήδη μπορεί να είναι εδώ αλλά καλοσυνάτα προς εμάς, με κατανόηση προς τον ίδιο μας τον εαυτό σε μια δύσκολη στιγμή χωρίς να τον επικρίνουμε για αυτό που βιώνει.
🍃Αυτοφροντίδα: Όλες οι πράξεις που μας φροντίζουν, μας θρέφουν και μας ανακουφίζουν. Δεσμευόμαστε να φροντίζουμε τις ανάγκες μας (ξεκούραση, ύπνος, φαγητό, χώρος, χρόνος, ελαφρότητα, ασφάλεια, σύνδεση, αυτονομία κοκ) κυρίως στη δυσκολία αλλά και μέσα στην απλή καθημερινότητα. Φροντίζουμε τον εαυτό μας «σαν καλός γονιός»!
🌿 Δεσμευόμαστε να ζούμε τη ζωή μας βάση των δικών μας προσωπικών αξιών. Να συμπεριφερόμαστε πιο συχνά με τρόπους που συμφωνούν με τη δική μας εσωτερική πυξίδα, που μας αφήνουν να νιώθουμε καλά με εμάς στο τέλος της μέρας μας και που μας φέρνουν πιο κοντά με τις αξίες που για εμάς έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Συναντήσεις και ομιλίες για σκοπούς ενημέρωσης και αφύπνισης του ανθρώπου έχουν πάρει πλέον προτεραιότητα στην ομάδα του The Body Shop Cyprus και σε συνεργασία με τους ΜΚΟ, Cyprus Says NO MORE & Dog Respawnsible.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Όλγα Βήχα:
@psychotherapycentrecyprus ,
https://en.acaciacy.com/

Cyprus Says No More:
@CyprusSaysNOMORE / Facebook
@cyprussaysnomore / Instagram

#CyprusSaysNoMore #TheBodyShopCyprus #SelfLoveUprising #SelfLove #no_more_unhealthy_love #Change_it_today